تجهیزات رستوران و به ویژه یخچال های رستورانی معمولا قیمت بالایی دارند و به همین دلیل باید در نگهداری از آنها دقت ویژه به خرج داد. در این مقاله، نکات و روش های مراقبت از یخچال های صنعتی را به شما آموزش می دهیم. اقداماتی که اگر آنها را درست انجام دهید، به شما کمک می کنند که مدت زمان بیشتری را از یخچال استفاده کرده و هزینه کمتری بابت ترمیم آن پرداخت نمایید.
مراحل مراقبت از یخچال های صنعتی
پاکسازی قسمت بیرونی یخچال
یکی از بهترین و مهم ترین کارهای که باید برای نگهداری از یخچال های فروشگاهی انجام دهید، تمیز کردن بخش های مختلف آن است. اول باید بخش های بیرونی را تمیز کنید. بدین منظور کافی است سطوح بیرونی را با یک دستمال مرطوب، تمیز نمایید. گرد و غبار ، روغن و آشغال ها را با دقت از روی بدنه پاک کرده و توجه داشته باشید که پوشش بدنه کنده نشود.

تمیز کردن قسمت داخلی یخچال صنعتی
مرحله بعدی در مراقبت از یخچال های صنعتی، تمیز کردن بخش ها و قطعات داخلی این دستگاه است. برای تمیز کردن این بخش ها هم باید از دستمال مرطوب استفاده کنید؛ اما به شکل زیر:
پاکسازی یا تعویض واشر درب
حتما هرچند وقت یک بار، واشر درب یخچال را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تمیز کرده یا شستشو دهید. خرابی و فاسد شدن این بخش، موجب کاهش سرمای یخچال و در نتیجه، فاسد شدن مواد غذایی می شود. بهتر است واشر را بیرون آورده و بشویید یا آن را با دستمال خیس، تمیز کنید. هچنین باید هر چند وقت یک بار، واشر را با یک واشر جدید تعویض نمایید.
تمیز کردن سیم پیچ کندانسور
در ادامه روند مراقبت از یخچال های صنعتی، باید سیم پیچ کندانسور را تمیز کنید. می توان این مرحله را مهم ترین بخش در نگهداری از یخچال های صنعتی دانست. توصیه می شود که سیم پیچ، حداقل هر شش ماه یکبار تمیز شده و گرد و خاک از آن زدوده شود. همان دستمال مرطوب برای تمیز کردن این بخش هم کفایت می کند.

تمیز سازی خطوط تخلیه
تمیز کردن این قسمت یک فرایند بسیار طولانی است و حتما باید توسط یک فرد باتجربه انجام شود. بهتر است برای اجرای این بخش از مراحل مراقبت از یخچال صنعتی، از یک تکنسین یا تعمیرکار کمک بگیرید.
نکات مهم درباره نگهداری از یخچال صنعتی
بررسی دفترچه راهنمای دستگاه
بهتر است برای مراقبت و نگهداری از یخچال صنعتی، سری به دفترچه یا کتابچه راهنمای همراه دستگاه بزنید. تاکید روی این نکته به این دلیل است که معمولا یخچال های فروشگاهی باید به شکل خاصی باز و بسته شده و شستشو و پاکسازی آنها هم نیازمند استفاده از مواد و تجهیزات خاصی است.
تعمیر و تعویض اجزای آسیب دیده
یخچال های صنعتی هم مثل دیگر تجهیزات آشپزخانه صنعتی، معمولا پس از چند سال فرسوده شده و قطعات آنها آسیب می بینند. برای مراقبت از یخچال صنعتی، بسیار مهم است که اجزای آسیب دیده را شناسایی کرده و به موقع آنها را ترمیم یا تعویض کنید. بهتر است برای این منظور از تکنسین ها و تعمیرکاران این حوزه کمک بگیرید.

تمیز کردن و ضدعفونی کردن
تمیز کردن یخچال های صنعتی باعث می شود تا ذرات مواد غذایی، آهک و زنگ زدگی دستگاه ها از بین بروند. این ذرات ممکن است باعث خرابی دستگاه و مختل شدن عملکرد آن در بخش های مختلف شوند.
برنامه ریزی تعمیر و نگهداری حرفه ای
برای نگهداری از یخچال صنعتی و سرویس و ترمیم به موقع، برنامه ریزی داشته و طبق همان برنامه عمل کنید. این کار باعث می شود که به صورت دوره ای یخچال را چک کرده و از آسیب دیدگی آن جلوگیری نمایید.